Kimberley Brown ügyvezető szerkesztője megosztja, miért kell a kanadai születésű művésznek, Agnes Martinnak a radaron.
Az inspiráció bárhonnan származhat, de amikor a tervezők a művészekhez fordulnak, a dolgok általában gyönyörűek lesznek. Vegyük az Yves Saint Laurent Mondrain ihletésű ruháit 1965-ben, Salvador Dali és Elsa Schiaparelli homárruhája 1937-ben, és Takashi Murakami mosolygó virágai 2003-ban. Gary Hume, valamint a Droog csíkos háttérképe a Johannes Vermeer -től kölcsönzött színekben, hogy csak kettőt említsen.

Balra: Fiesta, 1985, Agnes Martin. Központ és jobb: Agnes Martin ihlette COS kollekció.
Ebben a hónapban a legújabb design/művészeti partnerség modern minimalistákkal rendelkezik, mivel a COS kiad egy divatgyűjteményt, amelyet a kanadai születésű művész, Agnes Martin egyszerű rács- és csíkos festményei ihlette.

Balra: Fehér virág, 1960, Agnes Martin. Központ és jobb: Agnes Martin ihlette COS kollekció.
De ez nem csak egy újabb divatgyűjtemény. Ahogyan a férfiak és a nők 12 darabos vonala a világ minden tájáról eljutott a COS tárolásokra, az Agnes munkájának retrospektívája, amelyet a COS szponzorált, a New York-i Solomon R. Guggenheim Múzeumban megnyílt. 2016. október 7 -től 2017. január 11 -ig tartó kiállítás – a múzeum híres Rotunda -ban felszerelt – tartalmaz festményeket, rajzokat, nyomatokat és szobrokat, amelyek feltárják a művész elkötelezettségét a tartalék stílus iránt.

A műalkotásról beszélve, Annick Houle és Stephen O’Connor, az O’Connor és a Houle Architecture, az építészek elég szerencsések, hogy Agnes munkáját a falakon lógják, nem pedig a szekrényükben. A modernista Melbourne -ben, Ausztráliában, otthonukban (a fenti képen) az étkező szintén fajta galériaként szolgál Martin sorozatához.

Categories:

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *