A múlt héten a Linux Alapítvány bejelentette az „Allseen Alliance”, egy új ágazat-konzorcium megalakulását, amelynek célja az örökbefogadás és az előrelépés előmozdítása a tárgyak internete körül.

A 23 tagvállalat indításánál szereplő listán szerepel néhány iparági nagy ütő, köztük a Cisco, a HTC, az LG Electronics, a Panasonic, a Qualcomm és a Sharp.

A kezdeti keret az AllJoyn nyílt forráskódú projekten alapul, amelyet a Qualcomm hozzájárult a Szövetséghez. A kód felhasználható különféle szállítási rétegek kommunikációjára, beleértve a Wi-Fi-t, az elektromos vezetéket és az Ethernet-t. A csoport a rendszert „Transport, OS, platform és márka Agnostic” néven írja le, és a protokoll lehetővé teszi az eltérő rendszerek számára, hogy közvetlenül összekapcsolják, kapcsolatba lépjenek és kölcsönhatásba lépjenek egymással.

Megkérdeztük Jim Zemlint, a Linux Alapítvány ügyvezető igazgatóját, hogy még sok más információt az Allseen Alliance -ről.

Szia Jim. Hat évvel ezelőtt írtuk ezt az intelligens otthoni utópia üzenetet. Bár sok érzés, hogy ez soha nem fog megtörténni, mindig azt hittük, hogy képes. Mondja el nekünk, hogy az Allseen Alliance végre az intelligens otthoni utópia kezdete?

Úgy gondoljuk. Az egyes vállalatok vagy a gyártók kis csoportjainak korábbi erőfeszítéseivel ellentétben az Allseen Szövetség példátlan részvételt képvisel az iparágban, hogy rögzítse a tárgyak internete előtt álló fő kihívást – az interoperabilitást. Mivel 23 tag ideális a denevérről, az Allseen Alliance az eddigi legnagyobb iparági kezdeményezés a tárgyak internete fejlesztése érdekében. Semleges pártra van szükség egy ilyen pánipar, együttműködési erőfeszítés előállításához, ezért a Linux Alapítvány társulási projektként tárolja a Szövetséget.

Az operációs rendszertől, a gyártótól vagy a márkától függetlenül a felfedezés, a kapcsolat és az együttmûködés képessége lehetővé teszi az otthoni és a szolgáltatások egyszerű, zökkenőmentes és egyetemes élményét is.

Alapvető fontosságú, hogy megjegyezzük, hogy ma már rendelkezésre állnak kód – minden egyén számára elérhető, és szabadon elfogadható. Töltse le a keretet az allseenalliance.org oldalon

Hogyan jött létre az Allseen Szövetség?

A Linux Alapítvány ebben az évben számos kérdést kapott arról, hogyan lehet felgyorsítani az eszközök, rendszerek és szolgáltatások fejlesztéséhez szükséges munkát a tárgyak internete számára. Ez elkezdte összehozni a vállalatokat a nyár folyamán folytatott megbeszélések céljából, és az együttműködés onnan nőtt.

Az AllJoyn nyílt forráskódú keret egyelőre alkotja a rendszerkód alapjait. Hogyan fog működni a nyílt forráskódú közösség a szövetségben részt vevő kereskedelmi szervezetek mellett?

Az Allseen Alliance egy Linux Alapítvány együttműködési projekt, amely azt jelzi, hogy a tagjai az igazgatótanácsban való részvétel révén és a nyílt forráskódú bevált gyakorlatoknak megfelelően a műszaki irányítóbizottságon keresztül irányítják. A projektben való tagság mindenki számára nyitva áll, több szintű részvétel mellett. Nyílt forráskódú projektként minden egyén hozzájárulhat.

Hogyan licitálja a kódját, és lesz -e olyan tagsági díjak vagy tanúsítások, amelyekhez a vállalatok csatlakozhatnak?

Az ingyenes ISC engedélyt a tagok választották az Allseen Alliance számára. Ez lehetővé teszi a fejlesztői közösségekkel való könnyű kapcsolatot, és várhatóan széles körben elterjedt a kódex elfogadását és újrafelhasználását. A vállalatok csatlakozhatnak egy tagsági kérelem és megállapodás kitöltésével. A díjak 5000 dollár között mozognak a közösségi szervezeteknél (a díjak a szervezeti méretenként eltérőek) és az első évben a Premier tagság 300 000 dollár között. A díjtartományokkal kapcsolatos sokkal további információkért kérjük, vegye fel a kapcsolatot a tagság@allseenalliance.org címen.

Vajon az egyének képesek lesznek -e a technológiát saját otthoni automatizálási projektjeikbe építeni a rendszereik integrálására?

A kód bárki számára elérhető, tehát ez igaz. Ezenkívül bármely egyén hozzájárulhat a kódbázishoz – csak fiókot kell létrehozniuk a GitHub -on, és meg kell kezdeni.

Vajon a Szövetség vonzza -e sokkal inkább az iparág vezető vállalatait, hogy csatlakozzanak a soraihoz és kihasználhassák az indítási lendületet? Meg lehet nevezni olyan cégeket, amelyekkel megbeszélésekben van?

Sok vállalattal beszélünk. Nagyszerű kezdetre indulunk, és sokkal több vállalatra számítunk, hogy csatlakozzanak és/vagy hozzájáruljanak az elkövetkező hónapokban és években.

A beágyazott Linux ma sok termékben van. Milyen más iparágak az intelligens otthonon kívül javíthatják ezt a technológiát?

A beágyazott Linux nagyon sok iparágban nagyon átható, nehéz különösen egy iparágot választani. Az ipari és vállalati piacok, valamint az egészségügyi, a kiskereskedelem és az autóipar mind példa. Kicsinálok egy kicsit az egészségügyi ellátásról, mivel ez érdekes példa. Sok kórház és egészségügyi rendszer elkezdte felhőhöz hozzáférést biztosítani az egyes adatokhoz, lehetővé téve számukra az orvosi nyilvántartások biztonságos nyomon követését. de gyakran a legkedvezőbb valós idejű adatok-például a beültethető inzulinszivattyúkból, a szív- és a vérnyomás-monitorbólS – a legnehezebb a felhőbe kerülni, egyszerűen azért, mert az orvostechnikai eszközök általában alapvető felhasználói interfészekkel rendelkeznek. Tehát az adatgyűjtést irodai látogatásokra engedik. Képzelje el azonban, ha billentyűzetek vagy képernyők nélküli eszközök könnyedén csatlakozhatnak a felhasználó vezeték nélküli hálózatához, és elkezdenek kommunikálni az ideál távolságra.

Leírja -e néhány más forgatókönyvet arról, hogy a csoport elképzelések hogyan tudnak -e együttműködni a jövőben?

Biztos. Íme néhány példa.

Audio: Sok fogyasztó összekeveri és illeszti a különféle gyártók audio kimeneti alkatrészeit. A zenét különféle helyi eszközökön és a felhőben is tárolják, és a felfedezés és a lejátszási alkalmazások széles skáláján keresztül férhetnek hozzá. Ezek a kombinációk sokkal bonyolultabbá teszik a vezeték nélküli hangszórók zenéjét, mint amilyennek látszik. Most a fogyasztók élvezhetik a következetes felhasználói élményt, amely megkönnyíti a felfedezést, a fedélzetet és a zenét a kompatibilis közeli hangszórókon keresztül, és akár több hangszórón keresztül is.

Multimédia: Mondjuk, hogy egy család új intelligens TV -t hoz haza. A bekapcsolástól számított perceken belül gyorsan és biztonságosan videókat öntenek telefonjukról és táblagépekről a képernyőre, amíg a sütő el nem küld egy tippet minden olyan eszközhöz, amelyre kész a vacsora.

Csatlakoztatva Haza: Három perccel az utolsó idő után, amikor a riasztásra szundikál, a kávé főzni kezd. Amikor lement a földszinten, a TV és a hangszórók az ideális hangerővel bekapcsolnak a konyhában az ideális csatornába. Amikor elhagyja a házat, minden kikapcsol, és a termosztát az optimális energiatakarékos hőmérsékletre van állítva. A nap folyamán csomag érkezik, így létrehoz egy pillanatnyi belépési kódot a garázskapuhoz, amely lehetővé teszi a kézbesítő személy számára, hogy pontosan egyszer megadja. Mire otthon van, a ház visszatért a kényelmes hőmérsékletre, és a munkából előremozgatott sütő már meleg. Később azon az éjszakán, amikor bekapcsolja a TV -t, az automatikusan tompítja a lámpákat optimális szintre. Amikor lefekszik, egyetlen gomb kikapcsol minden olyan lámpát, amelyet elfelejtett.

Autóipari: Egy mérföldes házon belül az autó bekapcsolhatja a lámpákat és a hőt. Még nem is kell megnyomnia a garázskapu nyitóját – a garázs ajtaja tudja, hogy az autó közel van.

Energia: Ha egy ház könnyen felismerheti, ha senki sem otthon van… és megtanulja a napi mintákból, amikor a HVAC rendszerek és a melegvíz -melegítők energiamegtakarító államba léphetnek, a háztulajdonosok megtakaríthatnak egy csomag pénzt.

Nagyon köszönöm, hogy időt fordított arra, hogy válaszoljon a kérdéseinkre. Hol kell látogatni az embereknek, hogy tartsák a kapcsolatot a projekttel?

Köszönöm. Itt található a Szövetség weboldala: Twitter: @AllseenAlliance #Allseen. És itt van egy Blog a Linux Alapítvány ügyvezető igazgatója, Jim Zemlin a Szövetség megalakulásáról:

allseenalliance.org: Smart Home Utopia

Többet akar? – Kövessen minket a Twitteren, mint mi a Facebookon, vagy iratkozzon fel az RSS -hírcsatornánkra. Még ezeket a híreket is eljuttathatja e -mailben, egyenesen a postaládájába minden nap.

Ossza meg ezt:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
Email
Több

WhatsApp
Nyomtatás

Skype
Tumblr

Távirat
Zseb

Categories:

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *