A Windows lenyűgöző kilátás, valamint a meleg napfény a házába, de a rosszul illeszkedő vagy egyszemélyes ablakok számára hasznos hő (vagy hideg) menekülése lehet. Valójában a fűtési számlájának 10-25 % -át tudják figyelembe venni. Az időjárás-sztrippelés működtethető ablakai, az ablakkeretek körüli tömítés és a hőhálósított műanyag télen történő felhasználása mind olcsó módszerek a huzatok leállítására. Egy bizonyos ponton azonban érdemes befektetni a jobb ablakokba. Végül is az energiahatékonyság csökkenti a fűtési és hűtési számlákat, valamint minimalizálja az üvegházhatású gázokat. Itt van, amit tudnod kell.

Új ablakok vásárlása

Mielőtt új ablakokba fektetne be, foglaljon egy otthoni energia-ellenőrzést annak meghatározására, hogy az ablakai valójában sokkal energiahatékonyabbak lehetnek-e, az otthoni energiamegtakarítási lehetőségek mellett. ötlet, vagy ha az ablakok 15 éves vagy annál idősebbek, akkor ez ideje lehet a frissítésre. (Feltételezve, hogy a regisztráció és az újratervezés nem jobb lehetőségek.) Ha úgy dönt, hogy kicseréli őket, ideális esetben nagy teljesítményű ablakokat kell keresnie alacsony E-es bevonatokkal, inert gáztöltésekkel, valamint jobb szélességű távtartókkal és keretekkel. az energiahatékonyság. Például az alacsony-e bevonatok segítenek az ablakoknak a napenergia kiszállításában kívülről, miközben a hőt belsejében tartják. Az Argon és a Krypton Gas kitöltése az üvegezések között szintén segít minimalizálni a hőveszteséget belülről. Végül a nagyteljesítményű ablakok kilenc-tizennyolc százalékkal minimalizálhatják a térfűtési költségeket, és csökkenthetik a nyári hűtési költségeket.

A döntés meghozatala előtt ellenőrizze a mintákat, és vegye figyelembe a különféle tényezőket, például az ablak rögzíthető vagy működőképes, az üvegezés típusát, a keret anyagokat, az energia besorolást és a garanciákat. Megnéznie kell az Energy Star webhelyét is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az új ablakok képesek -e az éghajlati zónájához.

Egyéb megfontolások

A nagyteljesítményű ablakok kiválasztása mellett azt is meg kell fontolnia, hogy sok ablakot használjon, és hol helyezze el őket. Ne feledje, hogy a nagyobb ablakok inkább jobban teljesítenek, mint például több kicsi. Érdemes lehet csökkenteni a déli és nyugati ablakok számát, vagy legalábbis a függönyöket a forró nyári hónapokban vonzza. (Télen a nap folyamán nyitott redőnyök, és éjjel zárják be őket.)

A Windows telepítse a gyártók útmutatásainak megfelelően egy képzett szakember által. Ügyeljen arra, hogy az Energy Star címkéket az ablakon tartsa, ha a Retrofit Post-Retrofit Home-Energy ellenőrzést tervezi, vagy tartson fenn egy számla másolatát, amely jelzi az ablakmárka/termék nevét, az NRCAN modell referenciaszámát vagy a gyártó modellkódját , valamint az éghajlati zóna, amelyre az ablakok, ajtók vagy tetőablakok jogosultak kormányzati árengedményekre.

Categories:

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *