Fibaro ajtó / ablakérzékelő (FGK101-107)

Először is, meg kell adnunk ünnepi kalapjainkat Fibaro -nak, és gratulálnunk kell nekik, hogy megnyerték a 2012 -es év legjobb eszközét, amint azt a Lengyel Men’s Stuff Awards közönsége szavazta. „Nyilvánvalóan létfontosságú termék minden ember számára”.

Az érzékelő

Ebben a felülvizsgálatban megvizsgálom a Fibaro ajtó/ablakérzékelőt (FGK101), amely a Z-hullámú mágneses nádkapcsoló-érzékelő fehér változata, amely szintén kapható fekete (FGK102), ezüst (FGK103), Világosbarna (megkapja az ötletet), szürke, barna és sötétbarna. Vagy ha tetszik, akkor 4 szürke árnyalat és három árnyalat barna. Valószínűleg nagyon sok kedves természetes fa belső tere van Fibaro szülőföldjén.

Ezt az érzékelőt egy ideje felvetették, és melegen várták (legalábbis nekem) számos olyan kérdésnek köszönhetően, hogy egy bizonyos gyártó Z-hullámú ajtó/ablakérzékelővel foglalkoztam-az a kérdés, hogy rosszul voltak megvalósítva, rosszul megtervezett és teljesen megbízhatatlan.

A szerénység megőrzése érdekében csak álnévre utalok rájuk, mondjuk, hogy a „Serverping Inc”. A Serverping Inc. tisztességessége érdekében úgy tűnik, hogy valójában nem vásárolhatja meg az érzékelő adott modelljét, amely már így is elrontott: helyettesítették egy újabb modellre, feltehetően a dühös mob tiltakozása után. A PALS szerint az új modell jól működik.

A Fibaro ajtó/ablakérzékelő egy erős, diszkrét kis egység, mindössze 76x17x19 mm-t mérve, és egy kísérő mágnessel, néhány kétoldalas ragacsos párnával, valamint egy csavarral és fali mellényekkel rendelkezik az igazán meghatározottak számára. Összehasonlításképpen: ez egy árnyék hosszabb, mint az ekvivalens AlertMe érzékelő, de nem olyan széles, és körülbelül azonos magasságú – a képen a Fibaro érzékelő a jobb oldalon.

Kisebb méretének következménye az, hogy sajátos ER14250 1/2AA 3,6 V akkumulátort használ. Az egyiket tartalmazza a csomagolás, amelyet egy kis kartoncsík izolál, amelyet a működés előtt el kell távolítani. A tartalék akkumulátorok minden szokásos helyen kb. A PCB-t a tokhoz rögzítették a műanyag állványok deformálásával, tehát nem bölcs dolog megpróbálni eltávolítani. Az akkumulátor eltávolításával beszerezheti a rögzítő lyukakat. Két Tamper kapcsoló van, az egyik a felső fedélhez, a másik pedig felfedezi az eltávolítást a felületről, amelyre felszerelt, egy kék LED, egy nádkapcsoló, amely érzékeli a hozzá kapcsolott mágnest, és egy kis csatlakozóblokk az egyik végén.

A terminálblokk célja egy Dallas egyvezetékes DS18B20 hőmérséklet-érzékelője, amely nem tartalmazza, és ez egy külsejű kapcsolót is biztosít. Kicsit hihetetlenül, ha a DS18B20 -at a tokon belül helyezem be, azt hiszem, a 4 lyukból, amelyeket a végén segítőkészen adtak, és az alulról beillesztett nyílás, amelyet talán a külső felszerelésre szántak, de az én -ben olyan vélemény, amely kissé tompa lenne. A külső kapcsolóhuzalokhoz azonban rendkívül hasznos. A fenti jobb oldali kép azt is mutatja, hogy a Tamper kapcsoló műanyag burkolatát észleli, hogy az érzékelőt eltávolítják-e a felületéről.

Az egyik kisebb csalódás az, hogy a külső vezetékes kapcsoló nem különálló bemenet, valójában a nádkapcsolóval párhuzamosan vezethető be, így például egy egységet nem használhat mind a bejárati ajtó érzékelőjeként, mind pedig az ajtócsengő felületeként. – Ha a külső csatlakozást használja, akkor ellenőriznie kell, hogy a mágnes sehol nem áll -e az érzékelő közelében, mivel a jelenléte lerövidíti azt a külső dolgot, amelyet remélni fog, és nem fog látni az eseményeket.

A külső érzékelő érintkezők hasznosnak bizonyulhatnak, ha például egy külső, időjárásálló nádkapcsoló-érzékelőhöz, például kerti kapuhoz kívánják kapcsolódni. Ezért ez az érzékelő használható a Fibaro univerzális érzékelőjének akkumulátorral működtetett változataként, bár csak egyetlen bemenetet és egyetlen hőmérséklet-érzékelőt kezel (és mágneses hamisítható).

Telepítés

A bal oldali képen láthatja a TopMe érzékelőt a tetején, a szerverérzékelőt a közepén és a Fibaro érzékelőt az alján. Ez a szépen szemlélteti a PVC problémát, azaz hogy a PVC ajtóimon a mély, 45 fokos Chamfered szélek azt jelenti, hogy lehetetlen a mágneset az érzékelő közelében eljuttatni. Végül úgy döntöttem, hogy cserélje ki a tiszteletreméltó régi AlertMe érzékelőmet a Fibaro-val, és használja újra a régi mágnest. Ez a konkrét megközelítés a múltban jól szolgált nekem, és egyébként a BCS tagsági kártya kevés ismert gyakorlati felhasználása.

Fibaro kijelenti, hogy a mágnesnek legfeljebb 5 mm -esnek kell lennie az érzékelő házától, bár az enyém hatékony észlelési távolsága kb. Az így kiinduló mágnes (és a kiszolgáló ugyanolyan jól teljesített volna, ha a Jupiter egyik holdjához fűzöttem volna be).

Mielőtt az érzékelőt a Home Center 2 -re telepítettem, átvettem a szabadságot, hogy frissítsem az 1.044 -es szoftverkiadásukra,Mivel a Fibaro általában fantasztikus lépéseket tesz minden kiadással. A meglévő HC2ers izgatottan hallja, hogy ez a kiadás magában foglalja az új rendszerszoftver béta kipróbálásának lehetőségét, amit remélem, hogy egy jövőbeli cikkben lefedi.

Az ajtó/ablakérzékelő hozzáadása a rendszerhez olyan egyszerű, mint a HC2 párosítási módba helyezése, majd háromszor kattintva a Tamper kapcsolóra. Használhatja a Külső Tamper kapcsolót, ha még nem rögzítette az érzékelőt az ajtóba, vagy a belső oldalt, ha van. Nagyon jó figyelmet kell fordítani a részletekre, hogy a többi, a Shoddier Z-Wave készlet gyártóinak jó lenne emulálni.

Miután az eszköz párosul, ad egy nevet, rendelje hozzá egy szobához, és Bob a nagybátyád. Mivel ez egy többfunkciós vagy „kompozit” érzékelő, valójában három eszközként jelenik meg, ami enyhén zavaró. Megkapja a két „végpontot”, amelyek elvégzik a tényleges érzékelést (a hőmérséklet -érzékelőt és a nádkapcsolót), és egy „mester” eszközt, amely mindegyiket beilleszti, és megmutatja az akkumulátor állapotát, valamint a kar/lefegyverzési gombok másolatát. Véleményem szerint ez az elrendezés pazarolja a helyet, és nem különösebben hasznos. Ugyanúgy hozzáadhatja az akkumulátor ikont mindkét végponthoz, és pontosan ugyanazt a funkciót kaphatja. Nem úgy, mintha a fő eszköz egy másik helyiségbe történő áthelyezése magával hozza a rabszolga eszközöket, mindegyiket önállóan kell megtennie, ami egyáltalán nincs értelme.

Van néhány más furcsaság a felhasználói felületen. A HC2-nek van egy „Door/Window” elnevezésű érzékelő kategóriája, de ez az érzékelő „mozgásérzékelő” (azaz passzív infravörös érzékelő) jelenik meg, amint az ikonból látható. Kézzel megváltoztathatja az ikont, így vonzóbbnak tűnik, de ez a téves besorolás azt jelenti, hogy az ajtóérzékelő az iPhone alkalmazás rossz panelen jelenik meg.

Továbbá, míg a fő eszköz (a képen a képen az ikon aktív) az ajtó tényleges állapotát mutatja, a rabszolga eszköz (a kép jobb oldalán, ikon inaktív) soha nem változik, és arra készteti, hogy mi a lényege annak Pontosan. De ha törli, mert az elrontja az UI -t, és valójában nem csinál semmit, akkor az érzékelő nem működik, és az egész tételt törölnie kell, és újra kell kezdenie. Bolond.

Valami, ami megdöbbenthet az érzékelő első telepítésekor, az az, hogy nem kapja meg a hagyományos hőmérsékleti ikont, mint például a fenti kép: Ehelyett az általános kartondoboz ikonját kapja, amely általában azt jelzi, hogy eszköz. Ne essen pánikba! Ez kijavítja magát, ha az érzékelő elküldi az első hőmérsékleti leolvasást. Az akkumulátor élettartamának megőrzése érdekében csak periodikus és viszonylag hosszú időközönként küldi el a hőmérsékletet, amelyet a Beállítások oldalon konfigurálhat.

A beállításokról beszélve, arra gondoltam, hogy a fejlett fülbe lépek, és jó buktatóval rendelkezem, mivel a Fibaro hírneve, hogy abszolút akkumulátorokat biztosít a konfigurációs lehetőségekhez saját eszközökhöz. Ezúttal azonban nincs ilyen szerencse, csak egy olyan üzenet, amely azt mondja: „A paraméter -sablon hamarosan hozzáadódik”, ami csalódást okoz, amikor úgy gondolja, hogy a rendszer mindkét végét irányítják. Konfigurálhatja a hőmérsékleti jelentési sebességet, amely alapértelmezés szerint 4000 másodpercig, és beállíthat három társulási csoportot is, amely Z-Wave beszél: „A dolgokért, amelyeket ez az érzékelő közvetlenül be- és kikapcsol, anélkül, hogy bevonná a központi vezérlőt”.

Használatban

Eddig a Fibaro érzékelő csodálatosan teljesített. Két napig dolgozik, és továbbra is az eseményeket jelenti a HC2-nek, és a házunkban a Z-Wave Door/Window RF kitartási előző rekordját kb. 47 órával összetörte.

Összefoglalva

Ez az egység jól elkészült, és figyelmet fordít a részletekre, amelyekre elvártam a Fibarót. Lényeges, hogy úgy tűnik, hogy a megbízhatóság elemét is hozza ehhez a réshez, amely súlyosan hiányzott. Kicsit drágább, mint a versengő kínálat, de lényegesen kisebb, több funkcionalitást kínál (hőmérséklet -érzékelő, külső érintkezők), jobb integrációval rendelkezik a Fibaro rendszerrel, és esélye van arra, hogy még sokáig elvégezze a munkáját, miután a versengő termékek drága lettek. A LED be- és kikapcsolásának eszközei. A Z-Wave ajtó/ablakérzékelőkkel kapcsolatban határozottan megkapja azt, amit fizet, úgy tűnik. És a Browns széles választéka közül választhat, mindenkinek van valami. A szoftverintegráció nem olyan csiszolt (sajnálom, nem tudott ellenállni), mint amire számíthat a Fibarótól, de azt várom, hogy ezt valóban nagyon gyorsan megjavítják, ha a múltbeli tapasztalatok valamivel járnak. Eddig véleményem szerint ez messze van a rendelkezésre álló legjobb Z-hullámú ajtó/ablakérzékelő, elismerten lágy verseny közepette.

Elérhető az Amazon -tól

#
Előnézet
Termék
Értékelés
Ár1
Fibaro FGDW-002-1 ajtó/ablakérzékelő 2, fehér
141 Vélemények
£ 37.14
Vásároljon az Amazon -on

2
Fibaro ajtó ablakérzékelő iOS Bluetooth Reed és hőmérséklet intelligens mágneses kapcsoló, fehér
21 vélemény
£ 47,38
Vásároljon az Amazon -on

3
Fibaro ajtóablak 2 Z-Wave plusz mágneses nád kapcsoló hőmérséklet-érzékelővel, 250 V, barna
10 vélemény
£ 44.99
Vásároljon az Amazon -on

www.fibaro.com

Ossza meg ezt:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
Email
Több

WhatsApp
Nyomtatás

Skype
Tumblr

Távirat
Zseb

Utolsó frissítés a 2021-10-04-en / affiliate linkek / képek az Amazon termékhirdetés API-ból

Categories: category

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *