2011 látja, hogy az automatizált otthon eléri a 15 éves korát. És adja meg nekünk az otthoni automatizálás kiemelt eseményeit az elmúlt másfél évtizedről. Még nagyobb kihívás céljából arra kértük őket, hogy vigyázzanak előre, hogy mi a következő 15 évben a digitális háztartáshoz vezet. Különleges tulajdonságaink második része Johannes Rietschel -től, a Barix vezérigazgatójától származik, egy olyan társaságtól, amelyet az évek során sokszor mutattunk be.

Johannes Rietschel, a Barix vezérigazgatója – Visszatekintve Ön szerint mi volt a legnagyobb mérföldkövek az automatizált otthon számára az elmúlt 15 évben? – Ez nem egy eszköz, de valószínűleg a legnagyobb elősegítő az elmúlt 15 évben: az internet. Az információkhoz való hozzáférés és cserélés valós időben, mindenki számára. Hagyományosan, a magazinok rendelkezésre álltak az információk terjesztésére, de manapság mindenki hozzájárulhat és átadhat ötleteket másokkal, alapvetően költség nélkül. Ez különösen fontos az olyan alkalmazások számára, mint az otthoni automatizálás, ahol az egyének, képességeikkel, továbbra is döntő szerepet játszanak!

És természetesen a technológia fejlődése, nevezetesen a vezeték nélküli és olcsó érintőképernyős piacokon, olcsóvá teszik számunkra, hogy szépen automatizált otthonok legyenek, és képesek legyenek velük kapcsolatba lépni.
Végül nem utolsósorban – az egyre növekvő energia költsége és az energiaforrások korlátozott tudatossága segít abban, hogy vitatkozzunk a jobb felekkel, hogy ezt meg kell vásárolnunk, és a funkciókat hozzáadjuk, és frissítsük a rendszereket.

Várom, mit tartanak az automatizált otthon jövője a következő 15 évben? – Véleményem szerint az otthoni automatizálási rendszereket sokkal egyre inkább telepítjük, mind az új otthonok, mind az utólagos felszerelések számára. Ezenkívül a vezeték nélküli technológiában (és az árcsökkenéssel) történő előrelépéssel, ugyanakkor növelve az erőforrások és a kivitelezés költségeit, gyakori, hogy nem fizikailag nem vezetnek, például sokkal többet (különösen az új építésben).

Ismert, hogy az energia megtakarítása a legjobb energiaforrás – és egyértelműen az otthoni automatizálási rendszer jelentős szerepet játszhat az összes kényelem biztosításában, miközben energiát takarít meg. Mivel a megújuló forrásokból származó optimalizált energiagyűjtés ellenőrzése vagy a hőmérsékletek, a lámpák stb. Intelligens kezelése, sok potenciál rejlik.

Például, szeretnék példát mutatni arra, ami manapság lehetséges, de valószínűleg sokkal elterjedtebb lesz a jövőben: az alacsony hőmérsékletű padlófűtés és a normál fali termosztátok nem igazán működnek jól egymással, A padlófűtés nagyon lassú hatása sokkal okosabb algoritmusokat igényel, mint egy nem intelligens be- és kikapcsolási döntés (amint a nap felmelegszik egy szobát). Az otthonomban, amelyet gyakran laboratóriumiként használnak, sikeresen irányítottuk a fűtési rendszert egy adaptív előrejelzési rendszerrel, amely az időjárás -előrejelzés és a történelem adatai alapján távolról egy egyetemi munkapadon alapul. Nagy megtakarítás lehetséges, például a padlófűtés vagy akár a fűtési rendszer kikapcsolásával 5 órakor, ha tudod, hogy a nap 9 órakor ragyog az ablakon, és egyébként felmelegíti a házat … és ez csak egy alapvető példa. A lehetőségek szinte végtelenek, és az érintettek számára is nagyon szórakoztató.

www.barix.com: Automatizált otthon – az 1. 10 év

Többet akar? – Kövessen minket a Twitteren, mint mi a Facebookon, vagy iratkozzon fel az RSS -hírcsatornánkra. Még ezeket a híreket is eljuttathatja e -mailben, egyenesen a postaládájába minden nap

Ossza meg ezt:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
Email
Több

WhatsApp
Nyomtatás

Skype
Tumblr

Távirat
Zseb

Categories: category

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *