Szomorúan hallottam, hogy Kanada csütörtökön elvesztette egyik legnagyobb tervezési ikonját, amikor a vancouveri székhelyű építész, Arthur Erickson meghalt.

Körülbelül ebben az időben két évvel ezelőtt, csakúgy, mint a flip-flopok leporoltak, dolgoztam egy történeten a House & Home Kanada legjobb legjobb kiadására (2007. december). Azt akartuk, hogy a 20 kreatív ikonról egy köröket szerezzünk, amelyek munkája határozottan ültette a juharlevelet a nemzetközi tervezési térképre. Ahogy lefoglaltuk a kritériumainkat, és a háborút tartottuk az tanácsteremben, hogy ki kell lennie a listán vagy a listán, emlékszem, hogy egy nevet köröztem: Arthur Erickson.

Nem kérdés, hogy legenda volt, és Kanada első valóban globális építésze. Ajándéka elősegítette a B.C. – Az otthonoktól a kormányzati épületekig – ugyanolyan lélegzetelállító, mint a természetes. Ki nem sétálna egy kicsit magasabbra a csillogó tetőfedés alatt a Robson téren (lent).

Vagy belép a beton- és üveg remekműjébe az Antropológiai Múzeumban a Brit Columbia Egyetemen (lent).

Nem sokkal a világ többi része észrevette: építette a torontói Roy Thomson Hall -ot, a washingtoni kanadai kancellát, és az Egyesült Királyságból más épületeket váltott ki Kuvait Citybe. Ő volt az első kanadai, aki elnyerte a híres aranyérmet az Amerikai Építészek Intézetétől. És 2007 -ben megnyerte a rangos 2007 -es Prix du XXE Siècle -t, elismerve a nemzeti szintű építészet tartós kiválóságát. Tiszteletbeli fokokat (több mint 60) vett fel, mint néhány ember cipőt gyűjtött.

Akkor miért köröztem a nevét, ahelyett, hogy azonnal elhelyeztem volna az igen listára? Megcsináltuk a matematikát, és rájöttünk, hogy legalább 80 éves: nincs mód arra, hogy még mindig építészként dolgozzon … ott volt?

Megdöbbentem és izgatottan bizonyultam, hogy tévesnek bizonyultam: még mindig erős volt a 83 -as évnél. Kemény veszteség a családja és a barátai számára, és jelentős Kanada számára.

Categories: category

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *